WERNER_VAN_LOO

Werner Van Loo

Financieel bemiddelaar

Website

Contactgegevens

0471/44.58.66

Praktijk

Hagelandstraat 11-13, 3012 Wilsele
 • OVER MEZELF

  Na tien jaar als zelfstandig kantoorhouder in de bank- en verzekeringssector vestigde ik me als financieel bemiddelaar in september 2012. Ik werk samen met erkende familiale bemiddelaars, notarissen en advocaten in het kader van echtscheidingen en het berekenen van onderhoudsbijdragen. Ik zie ook cliënten naar aanleiding van proefscheidingen, fiscaal advies (kinderen ten laste, inkomstenbelastingen, onderhoudsbijdragen) en financiële vragen in nieuw-samengestelde gezinnen.

   

  Daarnaast geef ik ook les bij verschillende opleidingsinstellingen en geef ik voordrachten op aanvraag. Zo werk ik samen met UC Leuven-Limburg, VZW Mediv, de scheidingsschool en Syntra-AB als docent of gastspreker over financiële, fiscale en verzekeringstopics of bedrijfsbeheer voor (startende) zelfstandigen in hoofd- of bijberoep.

  Handelsingenieur (HUB)
  Zelfstandig kantoorhouder Dexia (2000 – 2011)
  Lid expert- en adviescommissie 2010-2016 UC Leuven-Limburg, departement Echo
  Lid jury scriptie-verdediging 2010-2016 UC Leuven-Limburg, departement Echo
 • IK ALS FINANCIEEL BEMIDDELAAR

  Als onafhankelijk financieel bemiddelaar sta ik klaar om te adviseren bij echt- of proefscheidingen omtrent het berekenen van onderhoudsbijdragen, verdeling van spaargelden en schulden, het aanpassen van verzekeringspolissen, het toekennen van de gezinswoning, de werking van een kindrekening, de implicaties op de inkomstenbelasting. Ik werk samen met jullie familiaal bemiddelaar, notaris of advocaat en houd hen op de hoogte van jullie wensen en afspraken op financieel vlak.

  Ik maak tijd om de fiscale gevolgen van een echtscheiding, tijdens de procedure en na de betekening van de akte EOT, te berekenen en te optimaliseren. Als tool om de berekeningen te maken baseer ik mij op calculator van de Gezinsbond en de Pareto-simulator.

  Ook bij proefscheidingen bemiddel ik de termijn, de financiële aspecten, de praktische en administratieve afspraken. Mijn werkmethode zorgt voor een fiscaal geoptimaliseerd resultaat en heeft een bemiddelde uitkomst als einddoel.

  Ik kan jullie ook begeleiden in de administratieve en zakelijke opstart van je nieuwe levensfase die volgt op een echtscheiding, zowel als alleenstaande of als nieuw samengesteld gezin.

  In mijn professioneel netwerk kan ik steeds rekenen op de adviezen en inzichten van een notariskantoor, een immobiliënmakelaar, een bedrijfsrevisor en een boekhouder.

 • PRAKTISCH

  Mijn werkuren zijn flexibel, ik maak ook afspraken ’s avonds of ’s morgens vroeg.

  De afspraken vinden plaats in onze praktijkruimte: Hagelandstraat 11-13, 3012 Wilsele. Een bemiddelingsgesprek duurt maximum 1,5 uur.

  Ik bereik vooral cliënten voor bemiddeling uit de omgeving van Leuven, Kessel-lo, Wilsele, Wijgmaal, Heverlee, Haasrode, Bierbeek, Korbeek-Lo, Lovenjoel, Lubbeek, Herent, Veltem-Beisem, Winksele, Aarschot, Gelrode, Rillaar, Langdorp , Holsbeek, Kortrijk-Dutsel, Nieuwrode, Rotselaar, Werchter, Wezemaal, Heikant, Haacht, Wakkerzeel, Wespelaar, Tildonk, Rijmenam, Keerbergen, Betekom, …

  De praktijk is makkelijk bereikbaar:

  per fiets (langs de vaart tot aan de pastoor Legrandstraat)
  met de wagen (5 min van de E314-afrit Herent; parkeren is steeds mogelijk in de straat)
  met het openbaar vervoer ( buslijn Wijgmaal – Hoegaarden; stopplaatscode 303209)

  Financieel:

  Voor bemiddelingsgesprekken: 40 euro/uur per persoon

  Andere begeleidingsgesprekken: 50 euro/uur

  Gesprekken kunnen gevoerd worden in Nederlands, Frans en Engels. Verslagen worden steeds in het Nederlands opgesteld.

  Bemiddeling is vrijgesteld van btw, adviesgesprekken zijn onderhevig aan 21% btw (factuur).

  Links:

  www.mediv.be

  www.descheidingsschool.be

  www.syntra-ab.be

  www.ucll.be

Contacteer Werner