Contactgegevens

0472 08 50 72.

Praktijk

Uitbreidingsstraat te Berchem
0472 08 50 72
 • OVER MEZELF

  Andere culturen hebben me altijd danig gefascineerd, op verschillende vlakken. Dromen van verre reizen om me onder te dompelen in de geuren, de natuur, de drukte van de mensen. Het aanhoren van verschillende talen, al dan niet begrijpen wat er gezegd wordt. Deze fascinatie kende een eerste hoogtepunt toen ik als adolescent een zomercursus volgde aan een universiteit in Soho te Londen. Hier zat ik in een internationale groep met mensen die om allerlei redenen daar met mij samen zaten. Al die mensen hadden hun eigen gewoontes, tradities waarmee ze opgroeiden en die nu in hun hele persoonlijkheid verwikkeld zaten. Ik observeerde en leerde van hen, nam in me op wat ik als nuttig, handig of belangrijk ervoer.

  Een tweede hoogtepunt kwam toen ik mijn studentkaart inruilde voor een enkele vlucht richting Schotland, waar ik een tweetal jaar in een callcentre aan de slag ging. Daar werkte ik samen met 1200 andere Europeanen, een aangename ervaring die de honger naar kennis over andere culturen in me stilde. Ik leerde er ook mijn (inmiddels) ex-man kennen, van Somalische origine. Vooraleer hij naar Nederland vluchtte omwille van de oorlog in de jaren ’90, woonde hij enige tijd in Egypte en Saudi-Arabië. Hoewel ons huwelijk niet stand hield, overleefde onze vriendschap gelukkig wel en getuigen drie zonen nog van die tijd. Van hem en zijn familie leerde ik erg veel over kruiden, bereidingswijzen, andere denkbeelden en nog zoveel meer.

  Met deze visie in hand wil ik graag anderen bijstaan om een harmonie in hun leven te vinden. Om kracht te halen uit een herbronning van jezelf. Dit samen met een balans tussen privé en werk zonder jezelf uit het oog te verliezen.

 • OPLEIDINGEN

  Docent aromatherapie (Beauty and Lifestyle Academy)
  Opleiding aromatherapeut (Centrum voor Avondonderwijs, 2015)
  People skills, train the trainer (Belgacom Corporate University, 2006)
  Jin shin jyutsu (Tal van workshops via verschillende instituten onder de scholing van Mary Burmeister)
  Handreflexologie (Centrum voor Afstandsonderwijs, 2017)
  lifestylecoach  (via The Juice Plus company en cursus Centrum voor Afstandsonderwijs, 2016, 2017)
 • Ik als Aromatherapeut

  • Jaren geleden kreeg ik het boekje “aromamagie” cadeau, een boekje dat inspireert tot het implementeren van geuren in je dagelijkse leven. Het gaf me inzichten in hoe geuren onze gedachten kunnen beïnvloeden en de rol die geuren en aroma’s (on)bewust in ons dagelijkse leven vervult.
  • Voor mij persoonlijk zat de magie in de werking van de verschillende eterische oliën. We zijn allemaal erg gevoelig aan geuren, maar lijken het belang ervan vergeten te zijn. Sinds ik mezelf onderdompelde in de aromatherapie ging voor mij een hele nieuwe wereld open. Ik leerde eveneens mijn fysieke klachten correct te beoordelen. Hierbij de oorzaak aanpakken en zo de klachten te verminderen.
  • Deze kennis wil ik graag delen in mijn consults. Aromatherapie biedt namelijk oplossingen voor tal van gangbare fysieke klachten, zonder hierbij de farmaceutica in de weg te willen staan. Beiden zijn perfect complementair.
 • Ik als Acupresseur

  • Een kleine aanraking maakt een hemelsbreed verschil. Kijk maar eens naar een moeder die haar baby troost. Naar een ouder koppel dat hand in hand op een bankje zit en naar het water kijkt. Een mens hunkert naar aanraking, zonder te beseffen dat het ook goed is voor het lichaam.
  • Met acupressuur ga ik met jou aan de slag om aan de hand van aanrakingen het zelfgenezend effect van het lichaam in werking te zetten. Want het lichaam is een erg sterk gegeven. Stress, ziekte, een verzwakking van onze weerstand zijn allemaal factoren die voor energieblokkades zorgen.
  • Acupressuur zorgt ervoor dat we die blokkades kunnen opheffen op een eenvoudige manier die ten allen tijden en overal toepasbaar is. In een sessie van 45 minuten leer ik je enkele handelingen om je sterker te maken. Het doet je geen pijn en je hoeft er ook je kleding niet voor uit te trekken.
 • Ik als Holistisch therapeut - burn-out coaching

  Holistische therapie zorgt voor een harmonie tussen lichaam, geest en ziel. Ze baseert zich op de connectie tussen de fysieke gezondheid en de emotionele toestand van een persoon. Omwille van de individualiteit van een persoon is elke sessie aangepast aan jouw noden.

  Hierbij is het belangrijk om je eigen waarden en normen in kaart te brengen en zo de eigenliefde te laten spreken in het proces naar herstel. Het gevoel van eigenwaarde wordt te vaak opzij gezet voor verplichtingen en verantwoordelijkheiden. Echter zijn de verplichtingen beter en aangenamer te vervullen als we onze eigenwaarde laten primeren.

  Aan de hand van een op jouw maat ontwikkelde “handleiding” help ik jou om je pad zo aangenaam mogelijk te maken

 • PRAKTISCH

  Contactadres: Drie Eikenstraat 347, 2650 Edegem, hier geef ik echter geen consults.
  Op zaterdagen ben ik te vinden bij praktijk Eigen Kleur, Elisabethlaan 117A, 2600 Berchem.

  Contactnummer : 0472 08 50 72

  Omdat verplaatsen niet voor iedereen even evident is, wil ik me verplaatsen naar een locatie die jij aangeeft. Ontmoeten op een publieke plaats bij een tas thee of koffie is een optie.  Een wandeling is ook perfect mogelijk.

 • KOSTPRIJS

  Consult aromatherapie 45 minuten € 40,00
  Consult accupressuur 45 minuten € 40,00
  Consult burnout coaching 45 minuten € 40,00
  Bedrijfsconsult aromamarketing 1 uur tot 1,5 uur: € 150,00

  Bedrijfsconsult omgaan met stress 3 uur 10 -15 medewerkers € 450,00

  Spreekbeurt coaching kinderen en jongeren 1 uur € 40,00

Contacteer Karen