• OVER MEZELF

  Ik ben moeder en grootmoeder.  In de lerarenopleiding begeleidde ik jonge mensen vanuit beweging, dans en expressie. Toen ik op mijn vijftigste aan de rand van een burn-out stond, heb ik mijn leven een andere wending gegeven. Ik ging op zoek naar mezelf, naar wat mijn leven terug zin kon geven.

  De opleidingen die ik volgde hebben me geholpen met mijn eigen vastzitten. Ik kreeg weer een nieuwe elan, weer ‘goesting’ . Zinvolle opleidingen waarin je én de kunst van het begeleiden leert en tegelijk ook aan jezelf werkt, maakten dat ik CambiArte oprichtte. Dit is een centrum waarin groei en verandering centraal staat. “Veranderen is een kunst”.

 • OPLEIDINGEN

  Facilitator Voice Dialogue
  Focussen in therapie (Centrum Affien de Vries)
  Counselen in existentieel welzijn KULeuven
  Gecertificeerd Focustrainer (International Focusing Institute New York)
  Dans –en bewegingstherapeut
  Kunstzinnig Dynamisch Coach (Breda, 4j opleiding De kleine Tiki)
  Lichaamsgericht coachen (Maastricht, Tridance)
  Licentiaat in de lichamelijke opleiding, dansexpressie en dramadocente
 • WERKERVARING

  Vanaf 1 april 2010 oprichter en bezieler van vzw CambiArte, een centrum voor beweging, persoonlijke ontwikkeling en coaching/counseling/creatieve therapie.

  Focustrainer, Voice Dialogue Facilitator

  Docent bewegingsopvoeding, muzische vorming, dans en drama (1991-2007) in de lerarenopleiding (KHLeuven)

  Lesgever, inspirator, lid van de RvB en AV van het jeugdvormingscentrum Spelewei Kessel-lo nu KoningKevin (1981-1993)
 • WERKWIJZE

  Zit je vast ? Heb je behoefte beluisterd te worden?  Heb je een probleem waar je op eigen kracht niet uit lijkt te komen? Vind je het praten erover moeilijk? Pieker je veel ? Zit je veel in je hoofd ? Wil je een manier vinden om te weten wat je wil of jezelf en je noden beter leren kennen ?

  “ Een crisis is dikwijls een kans om te groeien.”

  Wanneer het moeilijk is om in woorden uit te drukken wat er in je omgaat of wat juist het probleem is, dan biedt een methode die minder op woorden gericht is, een uitkomst.  Soms kan een beeld, een metafoor, een houding of een andere energie iets losmaken.

  In een traject van zelfonderzoek kijken we samen naar jouw hulpvraag en werken we stapsgewijs aan een duurzaam veranderingsproces. We zoeken naar wat jij nodig hebt om beter te functioneren, om energieker te zijn en je beter in je vel te voelen. Deze weg loopt langs ontdeken en bewustworden van wie je bent en het opsporen van je noden en behoeften.

  Als begeleider van dit proces zorg ik voor ondersteuning met de klemtoon op ont- moeten (niet moeten). Ik bied je vertrouwen en veiligheid in een authentieke en niet oordelende relatie. Ik maak gebruik van methodes die jou leren om op een zorgzame manier naar jezelf te kijken waardoor je kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen op jouw tempo ontdekt. In een latere fase is er het actieaspect waarbij je kan experimenteren met jouw oplossingen.

  Het werken met de totale mens en dus ook vanuit het lichaam, is voor mij een belangrijke ingangspoort. Voice Dialogue, Focussing, creatieve en lichaamsgerichte therapie zijn methodieken die ik voor mezelf als heilzaam heb ervaren.  Mijn persoonlijke weg, de opleidingen die ik volgde en mijn werkervaring met cliënten bieden mij en mijn cliënten vertrouwen in het nut en de zinvolheid ervan.

  Het kijken vanuit kwaliteiten,de deelaspecten in elk van ons en het bewust worden ervan en inzicht krijgen in hoe het werkt, biedt ons kansen om keuzes te maken in ons leven. Daarin is het onderkennen van de signalen die ons lichaam ons geeft, van belang in het groeiproces. Het lichaam weet zoveel meer.

  Wil je meer weten over de methodieken die ik gebruik, kan je terecht op mijn website.  Bij artikels kan je uitgebreid lezen wat de methoden inhouden.  Nog beter is het om eens kennis te maken in een intakegesprek. We kijken samen naar je vraag. Ik laat je proeven van de methoden en we kijken of het tussen ons ‘klikt’. De relatie tussen een begeleider en zijn cliënt is van essentieel belang voor vooruitgang en groei.

  Wil je weten of mijn werkwijze bij jou past ? Neem dan gerust contact op via mail of telefonisch.

  Mijn cliënten zijn dikwijls goed in zorgen voor anderen. Het zijn meestal gedreven mensen die hun enthousiasme kwijtraakten. Burn-out, stress, vermoeidheid, angst, onzekerheid of eenzaamheid is vaak de reden die ze aangeven waarom ze bij mij terecht kwamen.

   “Je kunt jezelf tot een hoopje ellende maken, of je kunt jezelf sterk maken. De hoeveelheid werk is hetzelfde.” Castaneda

  Creatieve therapie en coaching – Voice Dialogue – Focussen – Lichaamswerk – Danstherapie – Kunstzinnig dynamisch coachen

  Burn-out en bore-out – Laag zelfbeeld – Stress – Assertiviteit – Vermoeidheid – Zelfvertrouwen

 • GROEPSACTIVITEITEN

  Ik begeleid ook groepsactiviteiten waarin je kennismaakt met een bepaalde methodiek. Het kan zijn dat je wil leren Focussen met een partner, of je wil beweging en dans een plek geven in je leven. In het centrum van CambiArte zijn er mogelijkheden om jezelf te ontplooien. Het uitgangspunt is altijd : “Ik wil mezelf beter leren kennen. Ik wil kijken naar patronen en kiezen of ik verandering willen brengen in mijn leven.”  Wil je meer vernemen over een specifieke methodiek, verwijs ik je naar de website (www.cambiarte.be)

 • INDIVIDUEEL TRAJECT

  In een individueel traject ligt de methode niet vooraf vast. Iemand kan binnenkomen met het idee een gesprekstherapie te hebben en gaandeweg spelen we een rollenspel of tekenen we het probleem uit. Welke weg we gaan hangt af van de vraag én ook van welke methode op dat moment met die specifieke vraag het meest is aangewezen en wat voor de cliënt het beste werkt.

  Naast lichaamsgerichte therapie en Focussen, werk ik ook met Voice Dialogue en kunstzinnige werkvormen. Voor meer informatie hierover verwijs ik je naar de website (www.cambiarte.be)

  Voor een individueel traject neem je best via mail contact op (gerd@cambiarte.be).

  Een traject begint steeds met een intakegesprek waarin we de hulpvraag verduidelijken, kijken of het ‘klikt’ en even proeven van wat er in de sessies aan bod kan komen. De duur van het traject zal afhangen van de hulpvraag. Soms maak ik gebruik van ‘huisopdrachten’ zodat je in je thuisomgeving je vraag verder onderzoekt.   We werken 1u en 15 min en je betaalt 50€ per sessie.

 • PRAKTIJK

  Vzw CambiArte is gelegen in het centrum van Bierbeek. De mensen die ik bereik komen dikwijls van verder dan de nabije omgeving. Ik heb cliënten uit Haasrode, Heverlee, Korbeek-lo, Leuven, Wijgmaal, Rotselaar, Boutersem, Hoegaarden, Diest, Halen, Alken, Vilvoorde, Brussel, Luik, Lokeren en Antwerpen .

Contacteer Gerd