Website

Contactgegevens

0478/33.40.80

Praktijk

Hagelandstraat 11-13, 3012 Wilsele
 • OVER MEZELF

  Ik ben een vrouw op pensioengerechtigde leeftijd en ik maak me op diverse vlakken nuttig voor de maatschappij. De deskundigheid die ik in de loop der jaren opgebouwd heb zet ik graag in om mensen met problemen verder te helpen.

  Naast al dat werken heb ik natuurlijk nog een privéleven waarin ik echtgenote, moeder van drie zonen en grootmoeder van drie kleindochters ben.

  Ik heb jarenlange ervaring opgebouwd als familiaal bemiddelaar, als begeleider van mensen met relatieproblemen (zowel individueel als in groep) en als vormingswerker rond thema’s van persoon en relaties

  Als scheidingsbemiddelaar help ik partners om tot afspraken te komen zowel omtrent de regeling van de huidige situatie als na de echtscheiding. Hierbij is er veel aandacht voor het welbevinden van ouders en zeker ook van hun kinderen.

  Als relatiebemiddelaar help ik in het zoeken van compromissen die voor beide partijen haalbaar zijn.

  Als begeleider van groepen stimuleer ik een groepsgebeuren, waarbij de deelnemers elkaar steunen om beter met hun situatie om te gaan.

  Als individueel begeleider ondersteun ik mensen met het nemen en/of het aanvaarden van een beslissing of een gebeuren.

  Als vormingswerker geef ik vooral cursussen rond assertiviteit, zelfzorg, omgaan met conflicten, …

  De rode draad in mijn manier van werken is het contextuele denken. Ik vertrek vanuit de zorg voor alle partijen in de situatie. Ik vind erkenning geven aan ieder partij zeer belangrijk. Ik probeer ervoor te zorgen dat de partners respectvol met elkaar blijven omgaan.

 • OPLEIDINGEN

  Begin jaren ’90 ben ik opgeleid tot bemiddelaar en sedertdien werk ik als deeltijds zelfstandig bemiddelaar.
  In de loop der jaren vergrootte ik  mijn kennis door het volgen van bijkomende opleidingen. Zo heb ik o.a. een opleiding gevolgd om te bemiddelen in moslimgezinnen, kinderen en echtscheiding, bemiddelen in de bijzondere jeugdzorg e.a.
  Ik geef ook zelf opleiding of vormingssessies rond thema’s zoals assertiviteit, zelfzorg, omgaan met conflicten, …
  Hierbij vertrek ik steeds vanuit de ervaringen van de deelnemers.
 • ERKENNINGEN

  erkend familiaal bemiddelaar
 • IK ALS SCHEIDINGSBEMIDDELAAR

  Ik ben heel graag bemiddelaar, omdat ik het belangrijk vind dat mensen die een conflict met elkaar hebben, de steun krijgen van een bemiddelaar om de voor hen best mogelijke oplossing voor hun conflict te vinden.

  Als scheidingsbemiddelaar help ik partners om tot afspraken te komen zowel omtrent de regeling van de huidige situatie als na de echtscheiding.  Doordat het de partners zelf zijn die samen de inhoud van de overeenkomst bepalen, is iedere overeenkomst uniek en is er vooral minder stof voor conflicten achteraf.

  Hierbij is er veel aandacht voor het welbevinden van ouders en zeker ook van hun kinderen. Ik wil ook graag de kinderen die in dit conflict betrokken zijn, een stem geven in dit conflict. Ik geloof immers ook dat ouders die hun echtscheiding of hun ouderschapsregeling via bemiddeling willen regelen, willen zoeken naar de best mogelijke regeling voor hun kinderen.

  Ik bemiddel ook bij conflicten in gezinnen of de bredere familie.

 • IK ALS RELATIEBEMIDDELAAR

  Ook mensen die hun relatie (terug) in evenwicht willen brengen zijn welkom. Als relatiebemiddelaar help ik hen in het zoeken van compromissen die voor beide partijen haalbaar zijn. 

 • IK ALS INDIVIDUEEL BEGELEIDER

  Als individueel begeleider ondersteun ik zowel mensen die het moeilijk hebben met het aanvaarden van een beslissing (bv.de partner wil scheiden) of een gebeuren (bv.de partner overlijdt) als met het nemen van een beslissing (bv. al dan niet scheiden). Ik ontleedt eerst samen met mijn cliënt diens situatie, om hem/haar daarna stap voor stap een nieuwe weg te helpen inslaan.

 • PRAKTISCH

  Afspraken gaan door in de prakijk in de Hagelandstraat 11, te 3012 Wilsele.

  Wij bereiken vooral cliënten uit de omgeving van

  Aarschot, Bierbeek, Gelrode, Haasrode, Heikant, Herent, Heverlee, Holsbeek, Keerbergen, Kessel-lo, Korbeek-Lo, Kortessem, Kortrijk-Dutsel, Langdorp, Leuven, Lovenjoel, Lubbeek, Nieuwrode, Rijmenam, Rillaar, Rotselaar, Veltem-Beisem, Werchter, Wezemaal, Wijgmaal, Wilsele, Winksele, …

  De praktijk in Wilsele is makkelijk bereikbaar:
  -per fiets (langs de vaart tot aan de pastoor Legrandstraat)
  -met de wagen (5 min van de E314-afrit Herent; parkeren is steeds mogelijk in de straat
  -met het openbaar vervoer buslijn: Wijgmaal – Hoegaarden; stopplaatscode 303209

 • FINANCIEEL

  Voor bemiddelingsgesprekken:   uurprijs per persoon

  Voor andere  individuele begeleidingsgesprekken en het vormingsaanbod

  contacteer me

Contacteer Emy