• OVER MEZELF

  Ik geloof dat we betere resultaten kunnen behalen met behulp van creatieve methodieken. Andere manieren van denken, waarbij beweging en creatieve denkvaardigheden een meerwaarde vormen. Ik faciliteer groepen die tot creatieve, innovatieve resultaten willen komen.
  Ik begeleid activiteiten die je out-of-the-box zetten om zo tot vernieuwende, originele oplossingen te komen.
  Ervaring is de beste toetssteen doen is zeker zo belangrijk als denken. Ik gebruik diverse patroondoorbrekende technieken zoals onder andere de Osborn Brainstorm, maar ook Service Design, 3D -werken met materialen, visualisaties en buitenactiviteiten.

 • OPLEIDINGEN

  https://be.linkedin.com/in/elsvanderdonckt
  Master in de pedagogische wetenschappen, sociale agogiek KULeuven
  Postgraduaat Creativiteit- en Innovatiecoach Artevelde hogeschool, Gent
  Basisopleiding creatief denken, Branko Broekman, COCD, Antwerpen
  Extern consultant: Tools for Creativity, Flanders DC, Leuven
  Ervaringsbewijs Arbeidsconsulent, VDAB, Vilvoorde
  Diverse bijscholingen, diversiteit, ICT in opleidingen, active reviewing, levensloopbaanbegeleiding en Lichaamswerk
 • IK ALS BEGELEIDER VAN CREATIEVE PROCESSEN

  Ik nodig uit om afstand te nemen en de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Want ‘Out-of-the-box-denken’ is meestal ver te zoeken als je zelf in de doos zit.
  Ik ga graag op onderzoek naar de kiemen van een innovatieve attitude. Om daarna de voorwaarden te zoeken waaronder deze kan uitgroeien. Creativiteitsmethodieken vergroten de kans op patroon doorbrekend denken. Hieruit ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën en hierdoor zie je meer mogelijkheden. Voorbeelden:

  • COCD-Box
  • Osborn brainstorm
  • Gamestorming

  Voor projecten zijn Service design of co-innovatie waardevolle methodieken; wanneer het welslagen van een project mee gestuurd wordt door de klant en meerdere partijen betrokken zijn.
  Ik heb een aanbod voor teams en verenigingen die op zoek zijn naar begeleiding om het enthousiasme en de gedragenheid rond projecten aan te scherpen. Ik neem de faciliterende rol op voor teamleiders of vergadervoorzitters die zelf voluit willen deelnemen aan het project.

 • IK ALS IDEEËNCOACH

  Ben jij toe aan verandering of verfrissing, op persoonlijk of professioneel vlak? Wil je een nieuwe start maken en weet je nog niet concreet welke kant je uit wil? Met behulp van creatieve werkvormen, zoals een begeleide verbeeldingsoefening een waardenonderzoek en intuïtieve methodieken ontdek je zelf hoeveel mogelijkheden er wel zijn. Vervolgens is het zoeken naar wat echt bij je past en wat ruimte geeft om te groeien (in je project, je onderneming, je leven).

  Wie op zoek is naar nieuwe originele ideeën, help ik je door de juiste vragen te stellen. Ik reik materiaal aan dat jou creatieve denkvaardigheden stimuleert en inspireert. Een mindmap, moodboard, met foto’s tekenen of in 3D-opstelling, het doel is steeds om je te helpen  uit je gekende patronen te breken.

  Creativiteit houdt van zuurstof en beweging. Een wandeling in het bos vormt een goede achtergrond voor een creativiteitssessie. Ik haal je uit onproductieve denk-kringetjes met een doe-opdracht.

 • AANBOD

  Voor uitdagingen van een organisatie/team:
  Voor HR-managers die zoeken naar inspiratie en acties om een innovatief klimaat in de organisatie te stimuleren, kan ik meedenken. Creativiteit biedt mogelijkheden binnen organisatieontwikkeling.
  Flanders DC ontwikkelde specifieke methodieken die creatieve processen versterken:

  • Van Aha tot Voilà,
  • GPS-brainstorm
  • co-innovatie.

  http://www.flandersdc.be/nl/consultants  Workshops zijn al mogelijk vanaf 1/2de dag.

  Teambuilding:
  Creativiteit ontwikkelen kan het onderwerp zijn van een teambuilding. Maar evengoed kan ik meezoeken naar een creatieve teambuilding. Gamestorming brengt energie in de groep en brainbuilding games laten ons anders denken. Bedenk zelf de teambuildingactiviteiten die je team meer spirit geven. Of volg samen een workshop creatief denken.

  Individuele sessies:
  Van het verhelderen van de vraag tot het zoeken naar een oplossing.

  Open aanbod:
  Ik organiseer workshops en inspiratiewandelingen. De stad, een bos of een andere omgeving biedt immers kansen om ons creatief denkvermogen te verfijnen. Stuur me een mail om de data en plaatsen te kennen.

 • PRAKTISCH

  Voor individuele coaching werk ik met een uurtarief.
  Voor de begeleiding van kortlopende projecten geldt een forfait per dagdeel.
  Begeleiding met behulp van creativiteitsmethodieken vragen om wat uitleg, neem contact op om te kijken waar we mekaar kunnen vinden.

  0473 62 06 57

  Els.vanderdonckt@pandora.be

Contacteer Els