Voice Dialogue

Voice Dialogue is een krachtig instrument om in te zetten wanneer mensen vastlopen. Het biedt je meer keuzevrijheid en geeft je waardevolle inzichten wanneer je knopen wil doorhakken. Voice Dialogue is een eenvoudige manier om jezelf beter te leren kennen. Voice Dialogue geeft je zicht op innerlijke stukken die meer of minder actief zijn binnen je persoonlijkheid.

Focussen

Focussen is meer dan het gericht aandacht geven aan iets. Het is ook met een open houding luisteren naar wat je bij jezelf ontdekt als je naar binnen kijkt. Bij focussen leer je een aanvaardende, ondersteunende relatie met jezelf te ontwikkelen. Je leert ook met respectvolle aandacht luisteren naar de andere. Focussen leer je met een focuspartner in een gelijkwaardig relatie.

Hoe wij u kunnen helpen

Ons team helpt u met:

Individueel Traject

Wanneer we kijken naar onszelf vanuit het standpunt van verschillende innerlijke stukken, dan zien we dat elk “stuk” een eigen manier van spreken en gedragen heeft. Zit de “zorger” aan het stuur in je leven, dan kom je misschien zelf aandacht te kort. Heeft de “perfectionist” de touwtjes in handen, dan is er ook wel een “criticus” die zegt dat het nooit genoeg is. De therapeut spiegelt deze delen van jou, waardoor je ze beter leert kennen en dit geeft je meer keuze om te handelen. Je wordt manager van je leven.

De kracht van luisteren

Focussen leert je een vriendelijke aandacht te richten op wat zich binnen in jou afspeelt. Focussen nodigt je uit erkenning te geven aan alle delen in jezelf. Focussen leert je naar je lichamelijke gevoelens te luisteren en te ontdekken dat er zich binnen jou iets afspeelt. Focussen is complementair bij Voice Dialogue.

Voice Dialogue in groep

Het is bijzonder om Voice Dialogue met meerdere mensen toe te passen. De “probleemeigenaar of werker” maakt gebruik van de medespelers om verschillende innerlijk delen neer te zetten. De medespeler kopieert het gedrag en de woorden alsof het een film is die opnieuw afspeelt. Het ontdekken van acrhetypen of universele patronen in ons handelen, geeft inzicht aan alle deelnemers.

Assertiviteit ontwikkelen

Ben je weinig assertief dan heb je dikwijls een sterke criticus, een pleaser, een perfectionist of een deel in je dat heel graag voor anderen zorgt. We gaan op zoek naar die kant in jou die NEEN kan zeggen, die opkomt voor jezelf, die grenzen stelt en die durft gaan staan.

Graag meer info of een afspraak?

Onze experts helpen u graag verder. Klik op de profielfoto aan de rechterkant om kennis te maken met ons team. Hier kunt u tevens contact opnemen via telefoon, e-mail of het contactformulier.

Waarom kiezen voor het knooppunt?

Onafhankelijke experts

Doelgericht professionals zoeken

Ontdek hulp in uw buurt

Vraag vrijblijvend informatie