Therapie voor volwassenen

Soms is het moeilijk om in woorden uit te drukken wat er in je omgaat. Het probleem of de hindernis die je tegenhoudt om het leven beter aan te kunnen kan je moeilijk delen met je omgeving. Dan ga je op zoek naar een coach of therapeut al naargelang de zwaarte van je probleem.

Een methodiek die de woorden weglaat kan dan een alternatief bieden. Beweging –en danstherapie, creatieve therapie, Voice Dialogue en Focussen zijn methodieken die naast of tijdens de gesprekstherapie voor ondersteuning zorgen. Overspoelende gevoelens worden op een werkbare afstand geplaatst door ze in een beeld of een beweging neer te zetten. In een veilige context krijgen ook pijnlijke emoties de kans om gezien te worden.

Hoe wij u kunnen helpen

Ons team helpt u met:

Voice Dialogue

Stel u voor dat uw lichaam zou kunnen praten… Of dat delen van je persoonlijkheid , zoals je zorgende IK of je rouwende IK een eigen stem hadden? Wat voor gesprek zou je met hen willen voeren? Tijdens een Voice Dialogue sessie spreken we verschillende IKken van je persoonlijkheid aan. Deze vorm van gesprekstherapie helpt om alles een plaats te geven en ook delen van jezelf die wat minder daglicht krijgen te waarderen en te integreren.

Beweging- en danstherapie

Soms kan een methodiek die de woorden weglaat een alternatief bieden. Bij danstherapie of bewegingstherapie voert uw lichaam het woord. Dans is een boeiend startpunt om tegenstellingen in onszelf te ontdekken, zichtbaar worden, ruimte innemen, zacht of stevig bewegen, je criticus die boven komt, … Via beweging kan je deze patronen onderzoeken. Vanuit een bewuster Ego heb je meer keuzes over hoe je in het leven wil staan.

Focussen

Focussen helpt je om beter te weten wat je voelt en wilt. Daardoor maak je keuzes en beslissingen die zowel het hoofd als het hart tevreden stellen. Bij Focussen richten we onze aandacht naar binnen en maken we contact met onze beleving van de situatie.  Sommige mensen doen dit uit nature, bij anderen is het een leerproces. Focussen vergroot je zelfvertrouwen en laat je emotionele kant meespelen. Focussen verrijkt je omgang en ralaties met anderen en leert je ook je eigen grenzen te (laten) respecteren.

Assertiviteit

Steviger, expressiever en zichtbaar voor een groep staan? Zelfzekerheid en vertrouwen (terug)vinden? Je beter voelen in je vel? Een training in assertiviteit geeft je zicht op je leiderskwaliteiten en je uitdagingen daarin. Vanuit de aanwezige talenten streven we naar een positiever zelfbeeld en meer uitstraling, naar het verbeteren van je expressieve en communicatieve vaardigheden. Je kan experimenteren met ‘anders reageren’ in een veilige omgeving. Naast “praten over”, biedt deze (groeps-) training een waaier aan speelse methodieken.

Graag meer info of een afspraak?

Onze experts helpen u graag verder. Klik op de profielfoto aan de rechterkant om kennis te maken met ons team. Hier kunt u tevens contact opnemen via telefoon, e-mail of het contactformulier.

Waarom kiezen voor het knooppunt?

Onafhankelijke experts

Doelgericht professionals zoeken

Ontdek hulp in uw buurt

Vraag vrijblijvend informatie