Nood aan een scheidingsbemiddelaar?

Hoe moeilijk het soms ook is, in bepaalde gevallen vormt een echtscheiding de enige oplossing. Het kan interessant zijn voor toekomstige ex-partners om een scheidingsbemiddelaar in te schakelen. Deze professional geeft advies en tips om de scheiding zo vlot mogelijk te laten verlopen, zowel op persoonlijk als administratief vlak. Samen wordt een duurzaam akkoord nagestreefd. Op deze manier helpt de bemiddelaar om een vechtscheiding te vermijden.

scheiding

Hoe wij u kunnen helpen

Ons team helpt u met:

Conflicten voorkomen/oplossen

Scheiden brengt heel wat conflicten met zich mee. Deze conflicten maken het des te pijnlijker voor beide partijen. Een scheidingsbemiddelaar biedt tevens een luisterend oor en bemiddelt om conflicten te voorkomen of op te lossen.

Juridisch advies

Scheidingen hebben tevens een administratieve kant. Om in onderlinge overeenstemming uit elkaar te gaan, zijn er heel wat formaliteiten nodig. Ook hiervoor kan u beroep doen op een scheidingsbemiddelaar. Hij informeert u over de huidige juridische, fiscale en notariële wetgeving. De bemiddelaar zorgt tevens voor de opmaak van een scheidingsovereenkomst.

Financieel advies

Heel wat koppels die scheiden hebben samen een vermogen opgebouwd. Dan denken we in de eerste plaats aan de woning. De bemiddelaar helpt met de vereffening en verdeling van de woning en andere (on)roerende goederen na de scheiding.

Aandacht voor kinderen

Een echtscheiding heeft een grote impact op kinderen. Het is de taak van de scheidingsbemiddelaar om de wensen en noden van de kinderen zo goed mogelijk te respecteren. Op die manier wordt er een ouderschapsovereenkomst opgesteld, met aandacht voor de verblijfsregeling, de kostenverdeling, eventuele alimentatie, enz.

Graag meer info of een afspraak?

Onze experts helpen u graag verder. Klik op de profielfoto aan de rechterkant om kennis te maken met ons team voor scheidingsbemiddeling. Hier kunt u tevens contact opnemen via telefoon, e-mail of het contactformulier.

Waarom kiezen voor het knooppunt?

Onafhankelijke experts

Doelgericht professionals zoeken

Ontdek hulp in uw buurt

Vraag vrijblijvend informatie