Psychotherapie voor volwassenen

Iedereen maakt wel eens een zwaardere periode door in het leven. Bij veranderingen op het werk of relaties, door een ziekte of ingrijpende gebeurtenis,… Soms is het moeilijk om hier weer uit te komen. Dan kan het helpen om met een andere bril naar je situatie te kijken. Een psycholoog of psychotherapeut kan daarbij een goede ondersteuning bieden.

Psychologische begeleiding richt zich op het leren hanteren en/of accepteren van de problemen in je leven, het vinden van antwoorden op levensvragen, het veranderen van bepaald gedrag, het ontwikkelen van nieuwe inzichten en het vinden van eigen krachten en mogelijkheden om met moeilijke situaties om te gaan. Bij de meeste cliënten leidt de hulp van een psycholoog of therapeut tot een merkbare verbetering van de kwaliteit van leven.

1485544268_android-brain

Hoe wij u kunnen helpen

Ons team helpt u met:

Depressies

Worstelt u met zwaarmoedige gevoelens of een depressie? Dan kan een psycholoog hulp bieden. Er wordt aandacht gespendeerd aan het in kaart brengen van de depressieve gevoelens, het zoeken naar een oplossing en hervalpreventie.

Compulsieve stoornissen

Mensen met een obsessieve-compulsieve stoornis (in de volksmond ‘dwangneurose’ genoemd) hebben een constante drang om bepaalde handelingen te herhalen. Het dagelijkse leven kan hieronder lijden. Met psychotherapie wordt dit dwangedrag behandeld.

Burn-out

Uitgeblust door het werk? Samen met een psycholoog wordt er een gepersonaliseerd plan gemaakt om de ongemakken van een burn-out te bestrijden. Daarna wordt er aandacht gespendeerd aan preventiemaatregelen.

Laag zelfbeeld

Is uw zelfbeeld eerder negatief? Dan zal de hulp van een psycholoog zeker van pas komen. Deze professional onderzoekt de oorzaken van uw laag zelfbeeld en geeft tips om ze in een positief gevoel om te zetten.

Persoonlijkheidsstoornissen

Bepaalde persoonlijkheidsstoornis maken het alledaagse leven moeilijker en zorgen in sommige gevallen voor een aanzienlijk lijden. Een behandeling is dan aangeraden. De psycholoog gebruikt verschillende therapeutische technieken om de persoonlijkheidsstoornis te analyseren en te verbeteren.

Stress

Stress wordt voornamelijk aan werk gelinkt. Maar er zijn nog andere zaken die stress veroorzaken, zoals relatieproblemen, faalangst, enz. Met de hulp van een psycholoog bent u beter gewapend tegen stress.

Rouw

Een geliefde verliezen is emotioneel erg zwaar. Tijdens het rouwproces komen verschillende gevoelens naar boven. Vaak weten we niet hoe we hiermee moeten omgaan. Tijdens een psychotherapeutische sessie kan u over deze gevoelens praten, wat het verwerkingsproces ten goede komt.

Verslaving

Alcohol, medicatie, drugs … er zijn verschillende substanties die een verslavend effect kunnen hebben. Vaak met negatieve gevolgen voor uzelf en de mensen rondom u heen. Bij het bestrijden van een verslaving zal een psycholoog zeker een meerwaarde zijn.

Graag meer info of een afspraak?

Onze experts helpen u graag verder. Klik op de profielfoto aan de rechterkant om kennis te maken met onze coaches en therapeuten. Hier kunt u tevens contact opnemen via telefoon, e-mail of het contactformulier.

Team Gerd

Gerd Parquin

therapeut (lichaamsgericht) Voice Dialogue, Focussen

coach therapeut greet vanderwegen

Greet Vanderwegen

Burn-out coach
reflexologe

Karen Theus

Karen theus

aromatherapeut, manuele therapie

ELKE_VERLAENEN

Elke Verlaenen

Psycholoog

Waarom kiezen voor het knooppunt?

Onafhankelijke experts

Doelgericht professionals zoeken

Ontdek hulp in uw buurt

Vraag vrijblijvend informatie