Innoveren & Creatief denken

Innoveren? Dat is het vinden van nieuwe, creatieve manieren om met maatschappelijke, economische of globale evoluties om te gaan. De snelheid waarmee de wereld verandert, verplicht ons om op een andere manier naar onze problemen te kijken. Elke verandering zien als een kans, is op zich al een uitdaging.

Een procesbegeleider stapt voor een bepaalde duur op een objectieve manier mee met het team en biedt werkvormen aan die het creatieve denkvermogen aanspreken. Hoe? Door het probleem gedeeltelijk los te laten en te denken in mogelijkheden. Door in beweging te komen, fysiek en mentaal. Door zonder oordeel ideeën te verkennen om samen tot een gedragen oplossing te komen.

Hoe wij u kunnen helpen

Ons team helpt u met:

Begeleiding van creatieve processen

‘Out-of-the-box-denken’ is meestal ver te zoeken als je zelf in de doos zit. Een objectieve begeleider nodigt je uit om met andere, nieuwe ogen naar de situatie te kijken. Dit kan gebeuren door een ander standpunt aan te nemen, door figuurlijk in de schoenen van iemand anders te gaan staan. Maar het helpt ook om naar buiten te gaan. Oplossingen vindt men zelden in hetzelfde kantoor waar de problemen worden besproken. Het doorbreken van patronen is een belangrijke stap in het creatief denken. Hieruit ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën en hierdoor zie je meer mogelijkheden.

Ideeëncoach

Wie op zoek is naar nieuwe originele ideeën, kan ook bij een ideeëncoach terecht. Tijdens een creatieve sessie reikt men materiaal aan dat jouw creatieve denkvaardigheden stimuleert en inspireert. Een mindmap, moodboard, tekenen of in 3D-opstelling; het doel is steeds een nieuwe kijk op je mogelijkheden of nieuwe ideeën te vinden.

Graag meer info of een afspraak?

Onze experts helpen u graag verder. Klik op de profielfoto aan de rechterkant om kennis te maken met onze experts. Hier kunt u tevens contact opnemen via telefoon, e-mail of het contactformulier.

Waarom kiezen voor het knooppunt?

Onafhankelijke experts

Doelgericht professionals zoeken

Ontdek hulp in uw buurt

Vraag vrijblijvend informatie