Psychotherapie voor kinderen en jongeren

Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Daarbij raken ze wel eens in de knoop met zichzelf. Dat uit zich op verschillende manieren: zich verzetten tegen gedrag, spijbelen, conflicten met leeftijdsgenoten, emotionele problemen, enz. Een kinderpsycholoog brengt deze gedragsproblemen in kaart en zoekt er een oplossing voor.

kinderpsychologie

Hoe wij u kunnen helpen

Ons team helpt u met:

ADHD en ADD

Sommige kinderen worden met ADHD/ADD gediagnoseerd. Dat is het einde van de wereld niet. Een kinderpsycholoog onderzoekt hoe dit het gezin beïnvloedt en gaat op zoek naar manieren om het leven van de ouders en het kind te verbeteren. U staat er als ouder dus niet alleen voor.

Pestgedrag

Wordt uw kind gepest op school of vertoont het zelf pestgedrag? Dan bent u niet alleen. Spijtig genoeg komt pesten bij jongeren vaker voor dan u denkt. Gelukkig kan een kinderpsycholoog hulp bieden. De psycholoog biedt oplossingen aan om pesten af te leren of geeft tips om het kind tegen pestgedrag te wapenen.

Echtscheidingen en nieuwe gezinssituaties

Scheidingen zijn emotioneel zwaar voor de ouders. Dat geldt ook voor de kinderen. Een kinderpsycholoog biedt steun bij deze moeilijke tijden. Verder kan deze professional de overgang bij veranderende gezinssituaties (nieuw samengestelde gezinnen) in goede banen leiden.

Graag meer info of een afspraak?

Onze experts helpen u graag verder. Klik op de profielfoto aan de rechterkant om kennis te maken met ons team voor kinderpsychologie. Hier kunt u tevens contact opnemen via telefoon, e-mail of het contactformulier.        Momenteel is er geen kinderpsycholoog in ons team.

Waarom kiezen voor het knooppunt?

Onafhankelijke experts

Doelgericht professionals zoeken

Ontdek hulp in uw buurt

Vraag vrijblijvend informatie