Gezond eten

Een diëtiste is een professional die gespecialiseerd is in de voedingskunde. Dit stelt haar in staat om wetenschappelijk onderbouwde informatie en advies te geven rond voeding. Ze helpt mannen en vrouwen bij het bereiken van een gezond gewicht, helpt bij het oplossen van gezondheidsproblemen en geeft advies omtrent sportvoeding. Kortom: een diëtiste helpt u gezond eten.

1481648425_vegan_food_meal_dinner_lunch_restaurant_vegetables

Hoe wij u kunnen helpen

Ons team helpt u met:

Vermageren

Last van overgewicht of obesitas? Een diëtiste helpt u bij het bereiken van een gezond gewicht of een betere lichaamssamenstelling. Samen wordt er gezocht naar een betere relatie met voeding. U krijgt aanbevelingen omtrent de samenstelling van maaltijden, tips om uw spijsvertering te verbeteren en bewegingsadvies. Op een gezonde manier afvallen: dat is het doel.

Ondervoeding

Een diëtiste helpt niet alleen bij het vermageren. Ook mensen met eetstoornissen, zoals ondervoeding, kunnen bij haar terecht. Deze voedingsdeskundige brengt uw eetpatroon in kaart en stuurt bij waar nodig. Op deze manier wordt er gewerkt aan een gezond gewicht – waarbij u zich goed in uw vel voelt.

Gezondheidsproblemen

Slecht eten kan voor allerlei gezondheidsproblemen zorgen, zoals afwijkende bloedwaarden. Maar soms is de oorzaak elders te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan intoleranties (prikkelbare darm) of hart- en vaatziekten. Een diëtiste geeft gepersonaliseerd voedingsadvies om deze gezondheidsproblemen aan te pakken. Ook mensen met diabetes, speciale zwangerschapseisen , … kunnen bij haar terecht.

Sportvoeding

Een voedingsconsulente helpt uw sportieve prestaties te verbeteren. Hoe? Door uw voedingspatroon af te stemmen op uw lichaam en het type fysieke inspanningen. Goed eten zorgt voor meer energie. Een diëtiste zorgt voor net dat beetje meer dat u nodig heeft om topprestaties te leveren. Want zoals u weet: kleine dingen maken het verschil.

Graag meer info of een afspraak?

Momenteel hebben wij een vacature voor diëtisten / voedingsdeskundigen. Hiervoor kunt u tevens contact opnemen via telefoon, e-mail of het contactformulier.

Waarom kiezen voor het knooppunt?

Onafhankelijke experts

Doelgericht professionals zoeken

Ontdek hulp in uw buurt

Vraag vrijblijvend informatie