Hulp bij financiële problemen

Money makes the world go round. Maar geld is ook de oorzaak van heel wat problemen. Denk bijvoorbeeld aan financiële conflicten door een echtscheiding. Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing. Een financieel bemiddelaar luistert naar de wensen en bezorgdheden van beide partijen en zoekt samen naar een bemiddelde oplossing. Hij doet meer dan budgetbegeleiding. Hij bewaakt ook actief de juridische en fiscale grenzen van de voorstellen die beide partijen doen.

geld

Hoe wij u kunnen helpen

Ons team helpt u met:

Financiële bemiddeling bij echtscheiding

Scheiden is nooit leuk. Het financiële aspect strooit nog meer zout in de wonden. Bij een echtscheiding kan de financieel bemiddelaar u bijstaan in het berekenen van onderhoudsbijdragen voor de kinderen, de verdeling van de spaargelden/schulden, de opvolging van administratieve wijzigingen in de mutualiteit, hospitalisatieverzekering en inkomstenbelastingen. Hij zal u ook bijstaan bij de verkoop of inkoop van de gezinswoning, de bepaling welke ouder de kinderen ten laste neemt en wat er met de kinderbijdrage moet gebeuren. Deze oplossing kan integraal deel uitmaken van de familiale bemiddeling, de EOT-akte of het ouderschapsplan.

Financiële bemiddeling bij erfenissen

Erfenissen verdelen is een complexe aangelegenheid. Een financieel bemiddelaar helpt u hierbij. Hij kan u niet alleen bijstaan met zijn expertise in de fiscale optimalisatie, maar kan ook een ondersteunende rol bieden bij het wegwerken van onenigheden tussen de nabestaanden rond de erfenisverdeling. Indien u onafhankelijk advies wil bij de voorbereiding van giften, schenkingen of het opmaken van testamenten, kan u met de financieel bemiddelaar discreet uw plannen overlopen.

Financiële bemiddeling bij proefscheidingen

Een proefscheiding is vaak een goede manier om beide partners wat ademruimte te geven. Ook hier moet men rekening houden met de financiële kant van het verhaal. Bij een proefscheiding kan de financieel bemiddelaar informatie verstrekken over hoe lang de proefperiode kan zijn, welke afspraken u beter op papier zet, hoe u best de kosten van het gezin verdeelt en welke impact de proefscheiding kan hebben op de inkomstenbelasting. De bemiddelaar kan u bijstaan in het opstellen van een onderhandse overeenkomst om de proefscheiding vormelijk te bevestigen.

Financiële bemiddeling bij nieuwe gezinssituaties

Nieuwe gezinssituaties roepen heel wat financiële vragen op. De financieel bemiddelaar zorgt voor een budgetbegeleiding bij deze overgang. Alleenstaanden, nieuw samengestelde gezinnen en senioren hebben vaak vragen of drempels over financiële onderwerpen waarop bepaalde instellingen alleen commerciële antwoorden of oplossingen voor aanbieden. Een financieel bemiddelaar is niet gebonden aan één merk of product, en kan dus een breed scala van antwoorden uitwerken.

Graag meer info of een afspraak?

Onze experts helpen u graag verder. Klik op de profielfoto aan de rechterkant om kennis te maken met ons team voor financiële bemiddeling. Hier kunt u tevens contact opnemen via telefoon, e-mail of het contactformulier.

Waarom kiezen voor het knooppunt?

Onafhankelijke experts

Doelgericht professionals zoeken

Ontdek hulp in uw buurt

Vraag vrijblijvend informatie