Hulp bij familiezaken

Conflicten in familiale kring en de privésfeer komen vaker voor dan u denkt. Soms komen de betrokken partijen er zelf uit, maar soms is er wat extra hulp nodig. Een erkend familiaal bemiddelaar is opgeleid om mensen met conflicten te begeleiden in hun zoektocht naar een constructieve oplossing. Het is een onbevooroordeelde, neutrale professional die ieders wensen, noden, verlangens en behoeften probeert te begrijpen. Samen wordt er naar een evenwichtige, duurzame oplossing voor de familiale problemen gezocht.

familie

Hoe wij u kunnen helpen

Ons team helpt u met:

Oplossingen zoeken

De bemiddelaar gaat op zoek naar een oplossing voor de familiale conflicten. Deze oplossing wordt niet ingevuld door de bemiddelaar; de familieleden gaan namelijk zelf op zoek naar de beste oplossing in hun specifieke persoonlijke situatie. Hierbij zal de bemiddelaar voornamelijk aandacht hebben voor het communicatieproces tussen de betrokken partijen en hoe dit zo optimaal mogelijk kan verlopen.

Bemiddelingsovereenkomst opmaken

Indien nodig of gewenst, kan de familiaal bemiddelaar alle gemaakte afspraken in een bemiddelingsovereenkomst gieten. Deze overeenkomst kan door een erkend bemiddelaar ter homologatie worden aangeboden aan een rechtbank, waardoor ze bindend worden en de kracht krijgen van een vonnis.

Scheidingsbemiddeling

Scheidingsbemiddeling is een specifieke vorm van familiale bemiddeling. Moeilijke communicatie vlak voor, tijdens of na een scheiding of echtscheiding zorgen er vaak voor dat partners of ex-partners met de handen in het haar zitten. Een scheidingsbemiddelaar kan het scheidingsproces begeleiden met kennis van zaken en zorgt er vaak voor dat het minder lang duurt en minder pijnlijk verloopt.

Meer informatie

Graag meer info of een afspraak?

Onze experts helpen u graag verder. Klik op de profielfoto aan de rechterkant om kennis te maken met ons team voor familiale bemiddeling. Hier kunt u tevens contact opnemen via telefoon, e-mail of het contactformulier.

team EMY_LINDELAUF

Emy Lindelauf

0478 33.40.80

Waarom kiezen voor het knooppunt?

Onafhankelijke experts

Doelgericht professionals zoeken

Ontdek hulp in uw buurt

Vraag vrijblijvend informatie